انسان مدرن نسبت به گذشتگان خود درگیریها و مشغولیتهای بیشتری دارد و همین باعث شده است وقت کمتری برای کارهای روزمره داشته باشد. تکنولوژی همانطور که در زمینههای مختلف به کمک انسان آمده در آشپزخانه هم کار او را راحتتر کرده است. گجتهای کاربردی جدیدی مانند زودپز و پلوپز برقی جای دیگ و قابلمههای قدیمی را گرفتهاند و بهتر است به جای یک سرویس کامل دیگ استیل و چندین ماهیتابه با سایزهای مختلف بودجهتان را خرج یک دیگ زودپز سه کاره و یک پلوپز مناسب کنید. این روزها بسیاری از زودپزها یک درب پیرکس دارند که امکان استفاده از آنها بهعنوان قابلمه را هم فراهم میکند. همچنین لازم نیست بهسراغ دیگهای زودپز بزرگ بروید یک دیگ ۶ لیتری کافی است. مدلهای زودپز دوقلو هم در بازار وجود دارند که یکی بزرگتر و یکی کوچکتر است و برای مثال اگر خانوادهی کوچکی دارید میتوانید بر اساس نیازتان یک زودپز ۶ لیتری مخصوص وقتی که مهمان دارید و یک زودپز ۳ لیتری برای آشپزی خانگی خودتان داشته باشید. البته به خاطر داشته باشید استفاده از زودپز را باید بهدرستی انجام دهید. بهتر است از زودپز با دستهی کلیپسی استفاده کنید تا بسته و باز کردن زودپز راحتتر انجام شود. همچنین باید قبل از بازکردن زودپز بخارگیری را انجام دهید در غیر این صورت امکان ترکیدن این وسیله و ایجاد خسارات جبران ناپذیر وجود دارد.
انواع دیگ زودپز
تنوع زودپز در بازار زیاد است و انواع دیگ زودپز را با جنسهای مختلف و اندازههای متفاوت میتوانید در اختیار داشته باشید. زودپزها از نظر جنس بدنه به سه دستهی اصلی تقسیم میشود:
• زودپز آلومینیومی
• زودپز استیل
• زودپز چدنی
حجم زودپزها برای مصارف خانگی هم متفاوت است. شما میتوانید از یک زود پز دولیتری تا یک نمونهی ده لیتری را بر اساس اولویتهایتان انتخاب کنید.
تولیدکنندگان معروف انواع دیگ زودپز
برندهای معتبر لوازم خانگی در سراسر دنیا اقدام به تولید انواع زودپز برقی با کیفیت کردهاند. زودپز آلمانی فلر یا جی پاس گزینههای مطمئنی هستند و تفال فرانسه، دسینی و پاناسونیک هم زودپزهای بسیار باکیفیتی را بازار مصرف در اختیار کاربران گذاشتهاند. یکی دیگر از زودپزهای خوبی که میتوانید انتخاب کنید زوپز ترکیهای جی فی نی است که طراحی و رنگبندی خاصی دارد. زودپز پارس استیل را هم میتوان یک گزینهی ایرانی قابل توجه دانست.
زودپز قبل از بوجود آمدن ماکروویو و سایر تجهیزات سریع پخت غذا اولین انتخاب خانم های شاغل و خانم های خانه دار پرمشغله برای پخت سریع غذا در کنار پلوپز بودند.زودپزهای اولیه کلا روگازی بودند ولی نسل جدید زودپز ها برقی هم هستند.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید و قیمت انواع زودپز ایرانی و خراجی لطفا این پست را مطالعه کنید.
معرفی زودپز WMF
حجم زودپزها
زودپزها حجم های مختلفی دارند. و شما بر اساس تعداد اعضای خانواده و یا کلا بر اساس تعداد مهمانها می توانید. یک زودپز با حجم مناسب برای خودتان تهیه کنید.البته می توانید نمونه کوچک برای رفع نیازهای خانواده خودتان تهیه کنید. و در صورت استفاده برای مهمانیها چند بار از آن استفاده کنید.
راهنمای جستجو
در این پست ما قبل از اینکه به معرفی انواع زودپز ها بپردازیم. نکاتی را جهت خرید بهترین نوع آن خدمت شما ارائه کنیم.شما خودتان هم می توانید با جستجوی کلیدواژهای “Pressure cooker” یا “Instant pot” اطلاعات دست اول در این زمینه دریافت کنید.”Stovetop Pressure Cooker” هم برای زودپزهای روگازی است.
زودپز
زودپز های قدیمی دو سوپاپ برای تخلیه بخار داخل خود داشتند. و هیچگونه نشانگری برای نمایش دما و فشار داخل زودپز نداشتند و به همین جهت زیاد ایمن نبودند.ولی دمای زودپزهای امروزی را می توانید تنظیم کنید. و به کمک نشانگری که روی آن وجود دارد دما را ببیند. و در صورت نیاز آن را خاموش کنید و یا شعله زیر آنرا کم کنید.
یکی از مزایای زودپز نسبت به سایر ظروف پخت و پز این است که غذای پخته شده داخل آن به علت فشار داخلی کاملا مغز پخت می شود. و یا به عبارت دیگر به صورت کامل و یکنواخت پخته می شود.
تفاوت زودپزهای برقی با زودپز های سنتی
تفاوت زودپزهای برقی با زودپزهای روگازی یا سنتی این است. که در زودپزهای قدیمی به کمک حرارت از بیرون که از طریق اجاق گاز حرارتی یا برقی تامین می شود. بخار داخلی زودپز تامین شده و به پخت غذا کمک می کند. ولی در نمونه های برقی نیاز به اجاق گاز نیست و حارات از طریق المنتهای زیر زودپز تامین می شود.
مزایای زودپزهای قدیمی
از مزایای زودپز های قدیمی هم این است. که شما می توانید آنها را به همراه سایر قابلمه ها و ظروف پخت و پز در داخل کابینت قرار دهید. ولی زودپزهای برقی به علت داشته سیم و … معمولا روی اپن یا میز آشپزخانه قرار داده می شوند.
از دیگر مزایای زودپزهای سنتی ساده بودن تنظیمات آنها است.اصلا می توان گفت هیچ گونه تنظیماتی ندارند.ولی زودپزهای برقی تنظیمات زیادی دارند و ممکن است استفاده از آنها برای افراد مسن راحت تر نباشد.
زودپز سنتی
نکات لازم هنگام خرید زودپز
اندازه
اندازه زودپز اولین و شاید مهمترین نکته قابل بررسی قبل از خید باشد.شما می توانید زودپزهای کوچک برای استفاده خانواده های کوچک و یا زودپزهای بزرگ برای خانواده های پرجمعیت تهیه کنید.البته زودپز بزرگتر مطمئنا قیمت بیشتری خواهد داشت.
نوع اجاق گاز شما
نوع اجاق گاز شما در انتخاب زودپز اهمیت دارد.چون بعضی از زودپز ها را نمی توان با اجاق گاز های القایی استفاده کرد.حتما به این نکته توجه داشته باشید و از فروشنده راهنمایی بخواهید.ما در این پست سعی خواهیم کرد به این مورد در هر یک از زودپزها اشاره کنیم.
قیمت
قیمت زودپز و هزینه ای که می خواهید برای خرید آن بکنید نیز اهمیت دارد.بودجه خرید هیچ کس بینهایت نیست و حتما باید برای خرید مایحتاج خود ملاحظاتی را داشته باشد.با توجه به تعداد اعضای خانواده و میزان بودجه تخصیصی خودتان زودپز مناسب را بخرید.
مواد زودپز
مواد بکار رفته در زودپز یا اصطلاحا جنس زودپز هم اهمیت فوق العاده ای دارد.اگر می خواهید یک عمر از آن استفاده کنید سعی کنید از مواد خوب استفاده کنید.معمول ترین جنس ها فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل و آلومینیم هستند.زودپز های قدیمی آلومینیومی و فولادی بودند ولی زودپزهای جدید به علت خاصیت نچسب بودن آنها فولادی هستند.معمولا پوشش داخلی آن سرامیکی است.
آلومینیم از لحاظ وزن سبک تر است و به همین جهت حمل و نقل آن راحت تر است
استفاده آسان
نکته دیگر استفاده آسان از زودپزها است.حتما تا به حال تجربه استفاده از زودپز ها را داشته اید.باز کردن درب آنها معمولا اصلی ترین چالش برای خانم های خانه دار است.در زودپزهای قدیمی از روش پیچی استفاده می کردند.ولی در انواع جدید دارای یک زائده روی قابلمه زودپز است. که برای بسته شدن در روی آن چفت می شود.
انواع جدید این وسایل امکاناتی نظیر بازو بسته شدن آسان درب دارند. و همچنین در آنها می توان روی دما و فشار داخلی نظارت داشت. و در صورت نیاز با فشار یک دکمه فشار داخل آن را تخلیه کرد.
تمیز کردن آسان
شستشوی آسان و تمیز کردن زودپز هم یکی از فاکتورهایی است که در انتخاب شما تاثیر دارد.همچنانکه در بالا گفتیم. بعضی از این وسایل دارای لایه نچسب داخلی هستند و همین باعث می شود غذا به آن نچسبد.بعضی هم امکان قرار دادن داخل ماشین ظرفشویی را دارند که کار تمیز کردن آنها خیلی راحت می شود.
وزن
وزن زودپز هم از جمله نکات با اهمیت است.شما در نظر بگیرید که یکی از اینها پر از غذای پخته شده و در ضمن داغ باشد. که بالطبع حمل و نقل و انتقال آن اگر خود زودپز هم سنگین باشد مشکل ساز خواهد بود.
ایمنی
بارها در اخبار روزنامه ها و یا از طریق دوستان و آشنایان شنیده ایم که انفجار زودپز باعث سیب رسیدن به اعضای یک خانواده شده است. پس ایمنی هم یکی از مهمترین نکات قابل توجه در هنگام خرید زودپز است.
انواع دیگ زودپز چگونه کار می کند؟
از جمله سوالاتی که پس از پخت غذا ممکن است فکر شما را درگیر کند، این است که چگونه این وسیله میتواند غذا را در کوتاهترین زمان ممکن با چنین کیفیتی بپزد. در این مطلب علاوه بر آشنایی با عملکرد زودپز اطلاعات کاملی در مورد کار با زودپزهای پارس استیل و روش نگهداری از آن در اختیار شما قرار میدهم. تا تمامی ابهامات در مورد این وسیله محبوب از بین برود و شما با اطلاعات کافی از این وسیله استفاده کنید.
عملکرد زودپزها جهت پخت غذا
تمامی دیگهای زودپز گازی و برقی تحت فشار بخار آب عمل می کنند. در زودپزهای گازی زمانی که شما موادغذایی همراه با آب، داخل دیگ قرار میدهید پس از این که درب آن به درستی بسته شد و روی حرارت قرار گرفت، بخار آب داخل دیگ جمع میشود و مواد غذایی تحت فشار این بخار شروع به پخت میکند. بنابراین پس از این که بخار به میزان کافی داخل دیگ جمع شد دیگر نیازی نیست که شعله گاز را روی حرارت زیاد قرار دهید چرا که این حرارت تاثیر در پخت غذای شما نخواهد داشت و فقط خطر آفرین خواهد بود.
طرز استفاده از زودپزهای پارس استیل
دیگ های پارس استیل دارای ۴ مدل اصلی هستند ولی از آن جا که نحوه عملکرد دیگ زودپز پارس و پرشیا مشابه یکدیگر است این دو محصول را همراه با هم در یک دسته بندی قرار دادیم.
زودپز برقی بهتر است یا گازی
زودپز برقی بهتر یا گازی (مقایسه کامل انواع زودپزها)
انتخاب بین زودپز برقی و یا گازی کاملاً سلیقهای و بستگی به خود افراد دارد. هرکدام از این نوع زودپزها …
زودپز های پارس و پرشیا:
در مرحله اول دو سوم از دیگ زودپز را از آب و غذا پر کنید. (زمان طبخ غذاهایی مثل سوپ و آش دقت کنید دیگ را تا نیمه پر کنید)
در مرحله بعدی درب دیگ را طوری قرار بدهید که علامت فلش روی درب مطابق با فلش روی دسته باشد.
درب را به آرامی فشار داده و به طرف چپ بچرخانید تا جائیکه دستگیره ها کاملاً روی هم قرار بگیرند. دقت کنید در صورتی که دستگیرها منطبق هم باشند پخت غذا بصورت سریع اتفاق خواهد افتاد.
در مرحله بعدی برای طبخ، اول شعله گاز را تا جایی که از کنارههای زودپز بالا نزند زیاد کرده و بعد از این که فشار بخار به میزان لازم داخل دیگ جمع شد و میله سوپاپ کار به خط دوم رسید شعله گاز را کم کنید. توجه کنید شعله گاز باید نزدیکترین نقطه به خاموشی باشد تا میله سوپاپ کار از خط دوم بالاتر نرود.
بعد از پایان یافتن زمان پخت باید زمان بدهید که حرارت دیگ کمتر شود. سریع ترین راه خنک کردن دیگ قرار دادن آن زیر شیر آب است. بعد از چند دقیقه از خاموش کردن زودپز، دیگ را اول زیر آب ولرم قرار دهید، سپس آرام آرام آب را سرد کنید. این عمل باعث میشود فشار داخل دیگ زودپز کم شده و میله سوپاپ کار به جای اولیه خود برگردد. وقتی میله سوپاپ کار به محل اولیه خود بازگشت نشانه این است که هیچ فشاری داخل دیگ نیست، بنابراین درب زودپز را به طرف راست بچرخانید تا فلش روی آن با فلش روی دستگیره دیگ مقابل هم قرار بگیرند. سپس درب را به آرامی بردارید. نکته ای که در این بخش وجود دارد وجود دکمه روی درب پرشیا، که باعث راحتی در باز کردن درب زودپز خواهد شد و شما می توانید این دکمه که مانند قفل عمل می کند را فشار داده و سپس درب را به سمت راست بچرخانید و باز کنید.
برای باز کردن درب دیگ هرگز متوسل به زور نشوید. زمانی که درب زودپز به آسانی نچرخد نشانه این است که هنوز داخل زودپز فشار وجود دارد و (سوپاپ کار) به محل اولیه قبل از پخت بازنگشته است. در چنین حالتی زودپز را به کمک شیر آب خنک کنید.
زودپز های شف:
در مرحله اول برای بازکردن درب، انگشت خود را روی دکمه روی دسته درب فشار دهید. لبه درب زودپز همراه با صدا باز خواهد شد و شما می توانید درب را بردارید.
مرحله بعدی توجه کنید، همیشه زودپز را با حداقل مقدار برابر با ۲ فنجان آب پر کنید. زمان پخت غذاهایی مثل سوپ و آش، نیمی از زودپز باید خالی بماند. برای پخت غذاهای دیگر هم حتماً توجه کنید که بیش از دو سوم زودپز از آب و غذا پر نشود.
در مرحله بعد درب را مستقیم روی زودپز قرار دهید. دقت کنید لبههای درب در وضعیت باز باشد. کناره های درب زودپز همراه با صدا دور ظرف بسته خواهد شد.
در این دیگ با توجه به نوع غذا و طبخ آن، درجه فشار بخار به دو حالت ۱ (پخت آرام) و ۲ (پخت سریع) تنظیم کنید.
در این مرحله شعله گاز را زیاد کنید (تا جایی که از کفه خارج نشود) تا فشار داخل دیگ تجمع پیدا کند. با افزایش فشار سوپاپ اطمینان قابل مشاهده میشود. زمانی که بخار از سوپاپ خارج میشود شعله گاز را در کمترین سطح پخت تنظیم کنید.
پس از پایان پخت شعله گاز را خاموش کنید، متوجه میشوید که بخار به آرامی و به صورت مرحلهای خارج میشود. صبر کنید تا فشار بخار کم شود و سپس درجه تنظیم فشار بخار را از ۲ به وضعیت خروج بخار تنظیم کنید. (تغییر وضعیت از ۲ به وضعیت خروج بخار مستقیم نباید انجام شود و ابتدا باید از حالت ۲ به ۱ رفته و سپس به مرحله خروج بخار تنظیم کنید)
زمانی که تمام بخار درون دیگ خارج شد می توانید قفل درب را باز کرده و درب دیگ را بردارید.
زودپز های شایا:
در مرحله اول برای باز کردن درب، دکمه بازکننده درب زودپز را چرخانده و سپس درب را بردارید.
حداقل میزان مصرف آب در این دیگ نیز ۲ فنجان آب می باشد. هنگام طبخ غذاهایی مثل سوپ و آش نیز سطح غذا حداکثر نصف حجم زودپز را اشغال کند. برای دیگر غذاها یک سوم از حجم زودپز باید خالی بماند.
زمان بستن درب حتما توجه داشته باشید که دسته درب با دسته بدنه روی هم قرار بگیرند، سپس دکمه درب را بچرخانید تا بسته شود.
در دیگ های زودپز شایا نیز مانند شف، تنظیم فشار بخار در دو حالت ۱ و ۲ جهت پخت آرام و سریع در نظر گرفته شده که شما با توجه به نوع غذا و طبخ مورد نیاز درجه فشار را تنظیم می کنید. پس از تنظیم فشار شعله گاز را زیاد نمایید (تا حدی که از کفه خارج نشود).
با افزایش فشار داخل دیگ، سوپاپ اطمینان را می توانید مشاهده کنید. بعد از خروج بخار از داخل سوپاپ کار حرارت را کم کنید. از این زمان به بعد پخت غذای شما شروع می شود.
بعد از پایان یافتن پخت، سوپاپ کار را از وضعیت ۲ به وضعیت ۱ و سپس وضعیت خروج بخار تنظیم کنید. مدتی صبر کنید تا بخار درون دیگ خارج شود، پس از این که سوپاپ اطمینان پایین آمد شما میتوانید درب زودپز را بردارید.
راه اندازی و استفاده از زودپزها برای اولین بار
قبل از اینکه دیگ زودپز را برای اولین بار مورد استفاده قرار دهید، دستورالعملهای زیر را با دقت بخوانید:
-دستورالعمل استفاده از زودپز را با دقت مطالعه کنید.
-جهت براق ماندن ظروف استیل توصیه می کنیم، قبل از استفاده برای اولین بار ۱ لیوان شیر و ۲ لیوان آب را داخل دیگ بجوشانید.
-قبل از هر بار استفاده از زودپز، از تمیز بودن سوپاپ ها، اطمینان حاصل کنید.
-در فرآیند پخت، فشار درون دیگ افزایش پیدا می کند، بنابراین جهت جلوگیری از آسیب دیدگی لازم است ابتدا درب زودپز را کامل و محکم ببندید.
-هیچ وقت دیگ را بیشتر از حجم مشخص شده در بدنه زودپز پر نکنید.
-قبل از بازکردن درب دیگ، چند لحظه دیگ را زیر آب خنک قرار دهید تا فشار داخل دیگ تمام شود.
-هیچ گاه از زودپز درون فر استفاده نکنید.
-همواره و فقط از قطعات یدکی اصلی استفاده کنید.
طرز استفاده از دیگ زودپز قدیمی
قدیمی ترین دیگ زودپز تولید شده پارس استیل، ۶ لیتری پارس می باشد. روش استفاده از دیگ های پارس همانطور که در بخش قبل (به صورت کامل و مرحله ای) گفته شد بسیار راحت است، به شرط این که شما به همهی موارد ذکر شده توجه داشته باشید.
چه نوع زودپزی بخریم
زودپزها با مدل های بسیار متنوعی از جمله زودپزهای دوقلو، همراه با درب پیرکس یا سبد بخار پز و کلیپسو بسته به نیاز شما وجود دارد. در ابتدا باید ببینید چه زودپزی، با چه حجم و امکاناتی بیشتر مورد استفاده شما قرار میگیرد. امروزه برندهای مختلف داخلی و خارجی در تولید زودپز فعالیت میکنند. از میان آنها میتوان به زودپزهای دسینی، زودپزهای تفال و یونیک اشاره کرد که از برندهای خارجی هستند که با توجه به مارک بودنشان طرفداران خاص خود را دارند. در میان افرادی نیز به دنبال کیفیت کالا هستند و تولید داخل یا خارج برای آنها اهمیت ندارد، بنابراین اولین انتخاب آنها بدون اغراق پارس استیل خواهد بود چرا که با گذشت بیش از ۳۵ سال دارای اعتبار بالایی در میان مصرفکنندگان میباشد و همچنین در کنار کیفیت قیمت پایین تری نسبت به رقبای خارجی دارد.
زودپز یکی از محصولات خانگی می باشد که شما می توانید برای طبخ غذا آن را خریداری کنید تا غذا را در سریع ترین زمان ممکن برای شما طبخ کند. از جمله غذاهایی که در ایران بسیار پرطرفدار است قرمه سبزی و آبگوشت می باشد که مادرها و مادربزرگ ها این غذاها را به صورت حرفه درست می کنند. در زمان های گذشته برای پخت این غذاها زمان و مراحل زیادی پشت سر گذاشته می شد ، از صبح می بایست مواد آماده شده و بعد از سپری شدن چندین ساعت غذا آماده می شد. امروزه سبک زندگی ها کمی تغییر کرده است و خیلی از افراد به دلیل مشغله های فراوانی که دارند بیرون از منزل هستند و زمان کافی برای آشپزی کردن طولانی مدت را ندارند ، به همین دلیل استفاده از زودپز مورد نیاز است. زودپز دارای قابلیت های فراوان بوده و در برندهای متفاوت وجود دارد. می خواهیم در این پست از وبلاگ در مورد راهنمای خرید زودپر و پرفروش ترین زودپزها در ایران مطالبی را برای شما عزیزان همیشه همراه قرار دهیم.
روش عملکرد دستگاه زودپز بدین صورت می باشد که آب موجود در دستگاه باعث تبدیل شدن به بخار می شود و بخار ایجاد شده باعث می شود تا پخت غذا با سرعت بیشتری انجام شود. افزایش بخار باعث می شود تا حرارت و فشار درون ظرف بیشتر شده و در انتها غذا خیلی سریع آماده شود ، باید دقت کنید که در این روش نیز تمامی خاصیت های غذا حفظ می شود. تصورات اشتباهی در این باره وجود دارد که خیلی از افراد تصور می کنند که پختن غذا با زودپز باعث می شود تا مواد مغذی آن از بین برود اما باید بدانید این گونه نیست و تمامی خاصیت غذا حفظ می شود.
فواید تهیه غذا در زودپز
تهیه غذا در مدت زمان کم
یکی از فواید اصلی و بارز استفاده از زودپز صرفه جویی در زمان می باشد ، شما می توانید به کمک این دستگاه در کوتاه ترین زمان ممکن طبخ را انجام دهید ، زمان امروزه نقش تعیین کننده ای دارد چرا که خانم های امروزی با توجه به فعالیت فراوانی که دارند کمتر زمان کافی برای آشپزی پیدا می کنند. شما به کمک این وسیله در کمترین زمان ممکن می توانید ناهار و شام خود را طبخ کنید ، این وسیله زمانی که برای شما مهمان بی خبر بیاید بسیار مناسب است.
حفظ ارزش غذایی
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که استفاده از زودپز باعث حفظ ویتامین و عناصرمغذی می شود. زمانی که در حالت معمولی غذای شما به مدت ۶ ساعت بر روی اجاق گاز می باشد ممکن است برخی از ویتامین های غذا از بین رفته و ارزش مغذی آن بخار شود. اما به کمک زودپز شما می توانید اکثر ویتامین ها را حفظ کرده و غذای سالم تری میل کنید.
یار محیط زیست
دستگاه بخارپز یار محیط زیست می باشد بدین معنی که در زمان و انرژی صرفه جویی می کند ، در مجموع شما با مصرف کمتر گاز یا برق می توانید غذای خود را طبخ کنید.
غذای خوش عطر و خوش طعم
با روش طبخ غذا توسط زودپز شما هیچ مزه ای را از دست نخواهید داد ، در حقیقت شما می توانید به راحتی با کمک این دستگاه غذای خود را طبخ کنید و از طعم آن لذت ببرید. خیلی از افراد شایعات بی اساسی در مورد زودپز شنیده اند که در مورد استفاده از این دستگاه تردید دارند ، ولی باید بدانید که جای نگرانی نیست و امروزه فناوری های گوناگونی در ساخت زودپز وجود دارد که باعث ارتقای سطح ایمنی دستگاه شده است. پیشرفت تکنولوژی به گونه ای می باشد که به راحتی می توان از زودپز استفاده نمود. سعی کنید در هنگام خرید زودپزی را انتخاب کنید که دارای کیفیت بالا بوده و همچنین گارانتی معتبر داشته باشد. در ادامه می خواهیم توضیحات بیشتری در مورد این دستگاه به شما ارائه کنیم. دو نوع زودپز برای انتخاب وجود دارد که بدین شرح است:
زودپز های گازی
مدل مذکور برای پخت غذا نیاز به اجاق گاز دارد و دارای منبع انرژی جداگانه ای نیستند. زمانی که زودپز را روی حرارت شعله اجاق گاز قرار می دهید ، کار خود را آغاز کرده و وقت زیادی را برای راه اندازی نیاز ندارد. در این دستگاه ها حرارت به شکل دستی توسط پیچ های شعله های اجاق گاز قابل تنظیم می باشد. این زودپزها تایمری نیستند و شما باید مراقب استفاده از آن باشید. عمر این دستگاه ها به نسبت انواع برقی آن بیشتر است. بهتر است برای تهیه این نوع اجاق ها از استیل ضد زنگ استفاده کنید.
نقاط قوت مدل های گازی
این مدل ها دارای طبخ سریعتری هستند و به راحتی حمل می شوند و شما می توانید دستگاه را در قفسه کابینت قرار دهید. در این مدل ها سطح فشار زودپر که به آنها PSI گفته می شود بالاتر است و دوام بیشتری نیز دارد و به نسبت استفاده از برق بهینه تر می باشد.
نقاط منفی مدل های گازی
اکثر این دستگاه ها تایمر ندارند و در زمان پخت باید حواست تان به زمان پخت باشد چرا که باعث سوختن غذا می شود.
زودپز های الکتریکی
استفاده از این مدل ها آسان تر از مدل بالا می باشد ، شما می توانید اندازه حرارت را به راحتی تنظیم کنید و توسط تایمر مخصوص زمان لازم برای پخت و پز را محاسبه کرده و تنظیم کنید. این امر باعث می شود تا بدون دلواپسی غذا را طبخ کنید. سطح فشار این مدل از زودپزها کمتر از مدل های گازی می باشد و مدت زمان بیشتری برای طبخ غذا وجود دارد. این مدل ها به اندازه مدل های گازی عمر نمی کنند ولی در صورت خرید برند مناسب کیفیت آن بی نظیر است.
نقاط قوت
این مدل ها طرز استفاده آسان تری دارند و دارای منبع جداگانه هستند و با تایمر می توان زمان پخت را به راحتی تنظیم کرد.
نقاط ضعف
برای تهیه این دستگاه ها باید هزینه بیشتری را پرداخت نمود ، پروسه طبخ غذا طولانی تر می باشد و سطح فشار زودپز به نسبت مدل های گازی کمتر است.
همانطور که ملاحظه کردید هر دو مدل بیان شده دارای نقاط ضعف و نقاط قوت هستند و انتخاب اصلی را شما باید با توجه به نیاز و خواسته ی خود انجام دهید تا بتوانید حداکثر استفاده را از دستگاه داشته باشید.
معیار های انتخاب زودپز مناسب
میزان فشار زودپز
سطح فشار دستگاه زودپز یا PSI بر اساس پوند بر واحد اینچ مربع اعلام می شود. اندازه ی نرمال این عدد ۱۵ می باشد که در بسیاری از زودپزها اعلام شده است. بهتر است قبل از خرید زودپز به این نکته توجه کنید. زودپزهای الکتریکی دارای PSI 10 الی ۱۲ هستند. اگر زودپزی دارای PSI کمتری باشد نمی تواند غذا را به شکل درستی بپزد و سرعت کارکرد آن آهسته تر است.
امکان کنترل فشار
برخی از مدل های زودپز به گونه ای می باشد که می توان فشار آن را تغییر داد. به عنوان نمونه Psi 6 تا ۸ کم ، ۸ تا ۱۳ میانه و ۱۳ تا ۱۵ بالا محسوب می شود که این عدد در دفترچه ساخت محصول درج شده است. شما می توانید با مطالعه دفترچه راهنما به راحتی از این موارد مطلع شوید. به عنوان مثال تنظیمات PSI کم برای غذاهایی مناسب است که دریایی هستند ، برای پخت خاویار ، ماهی و یا صیفی جات می توان از این تنظیمات استفاده نمود. برخی از زودپزها هم زودپز محسوب شده و هم پلوپز می باشد. اگر شما دارای آشپزخانه کوچک هستید و می خواهید فضای زیادی اشغال نکنید بهتر است این مدل ها را تهیه کنید.
امنیت بالا
همانطور که می دانید زودپز باید ایمنی داشته باشد و به صورت استاندارد طراحی شده است. درب دستگاه باید به درستی بسته شود و محکم باشد ، این امر باعث می شود تا هوای داغ از دستگاه خارج نشود. تا زمانی که تمامی بخارهای موجود در دستگاه خارج نشود درب دستگاه نباید باز شود چرا که در این صورت درب دستگاه آسیب خواهد دید. دستگیره های استفاده شده در زودپز باید دارای استحکام کافی باشد تا بتوان به راحتی دستگاه را جا به جا نمود. هر چه زودپز بزرگتر باشد دستگیره تعبیه شده در آن می بایست محکم تر باشد. سوپاپ اطمینان دستگاه باید استاندارد باشد و طراحی دستگاه به گونه ای باشد که در صورت بالا رفتن فشار درون دستگاه به صورت خودکار گرمای اضافه را به خارج هدایت کند.
قیمت
بسته به امکاناتی که در دستگاه تعبیه شده است و ظاهر دستگاه قیمت آن متفاوت است. مدل های الکتریکی دارای قیمت بالاتری نسبت به مدل های گازی هستند چرا که تعرفه برق در ایران بیشتر می باشد. برای استفاده طولانی مدت از دستگاه الکتریکی باید هزینه بیشتری را متحمل شوید. سعی کنید در هنگام خرید قیمت را معیار انتخاب خود قرار ندهید چرا که در صورت خرید دستگاه بی کیفیت احتمال دارد خطرات زیادی شما را تهدید کند. در مجموع استفاده از زودپز باعث کاهش هزینه ها می شود و شما می توانید در وقت و انرژی و هزینه های خود صرفه جویی کنید.
سایز و گنجایش زودپز
شما برای خرید زودپز نیاز است که سایز آن را از دو جهت بررسی کنید ، اول اینکه شما باید در نظر داشته باشید که برای چه تعدادی می خواهید غذا درست کنید و دوم اینکه آیا فضای کافی برای قرار دادن دستگاه در آشپزخانه دارید یا خیر. به طور کلی زودپزهای برقی دارای سایز کوچک تری هستند که انتخاب آن بسته به نیاز شما دارد. گنجایش زودپزها طبق لیتر بیان می شود. معمولا برای دو نفر زودپز ۴ لیتری مناسب است و برای یک خانواده ۴ تا ۷ نفره بهتر است سایز ۸ تا ۱۰ لیتری تهیه شود. زودپزهای چند ظرفیتی گران تر هستند چرا که امکان تغییر سایز قابلمه وجود دارد.
سوپاپ فشار بخار
یکی دیگر از معیارهای مهم برای خرید سوپاپ فشار بخار می باشد که در هنگام خرید می بایست به آن دقت کرد. سوپاپ فشار بخار، باعث خروج بخار اضافی از مخزن به بیرون می شود. زمانی که فشار بخار زیاد شود صدای سوتی شنیده می شود که شخص از این موضوع مطلع می شود.
جنس بدنه ی زودپز
جنس بدنه یکی دیگر از مواردی است که در هنگام انتخاب دستگاه زودپز مهم است. اکثر زودپزها دارای بدنه ای از جنس استیل ضدزنگ و آلومینیوم هستند. جنس استیل ضدزنگ دارای ماندگاری بیشتری نسبت به جنس آلومینیومی می باشند و همچنین دارای وزن سنگین تر و قیمت بالاتر هستند. زودپزهایی که از جنس استیل هستند غذا را سریع تر گرم کرده و از طرف دیگر مدت زمان بیشتری غذا را گرم نگه می دارد که این امر باعث مصرف بهینه انرژی می شود.
علاوه بر موارد گفته شده در این متن معیارهای دیگری برای خرید وجود دارد که میزان اولویت آنها بستگی به خودِ شما دارد. این معیارها بدین شرح است:
ظرف بخارپز
در برخی از دستگاه های زودپز قفسه یا سبد بخارپز وجود دارد که می توان سبزیجات و مواد مصرفی را با بخار تولید شده بخارپز کرد.
راهنمای تهیه غذا
در برخی از دستگاه ها راهنمای آشپزی وجود دارد ، در حقیقت به شما یاد می دهد که چگونه انواع غذاها را با زودپز طبخ کنید.
گارانتی
برای خرید محصول بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که دارای گارانتی مناسب باشد ، گارانتی باعث می شود تا شما با اطمینان بیشتری دستگاه را خریداری کنید و یک امتیاز مثبت برای محصول در نظر گرفته می شود تا در صورت خرابی به راحتی آن را جهت تعمیر به صورت رایگان به شرکت بسپارید.
شاید صدای سوت زودپز برای شما هم یادآور روزهای خوب کودکی و آشپزخانه خانه پدری باشد. وقتی که صدای سوت و بوی دلچسب غذا پیامآور یک غذای خوشمزه بود. اما زودپز چیزی بیشتر از یک نوستالژی است. پختن بعضی غذاها بدون این وسیله کاربردی بسیار زمانبر است و ممکن است آنطور که باید و شاید پخته نشوند. اما امروزه مدلهای جدیدتر زودپز به بازار آمدهاند تا با راحتی و ایمنی بیشتر غذایتان را در کمترین زمان ممکن بپزید.
۱. استفاده از زودپز چه مزایایی دارد؟
استفاده از زودپز چه مزایایی دارد؟
زودپزها در آشپزخانههای قدیمی هم جایگاه خاص خود را داشتهاند اما واقعیت این است که مدلهای قدیمی از ایمنی کافی برخوردار نبودند و پخت و پز با آنها بعضا خطرناک بود. اما امروزه مدلهای جدید به بازار عرضه شدند که سازوکار بهینهتری برای بستن درب و خروج بخار دارند و این نقطه ضعف مهم را برطرف کردهاند تا با خیال راحت از مزایای زودپزها بهره ببرید. برخی از این مزایا عبارتند از:
صرفهجویی در زمان و انرژی:
شاید مهمترین مزیت استفاده از زودپز این باشد که زمان پخت مواد غذایی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. میتوان استفاده از زودپز را سریعترین روش برای پختن غذاها دانست. چقدر طول میکشد تا یک مرغ ۲ کیلویی را در قابلمه بپزید؟ زودپز این کار را در حدود ۱۵ دقیقه برایتان انجام میدهد! این کاهش زمان نهتنها با کاهش کیفیت پخت همراه نیست بلکه میزان پختگی که زودپزها ایجاد میکنند بیش از روشهای دیگر پختوپز است.
اما زودپز چطور اینقدر سریع غذاها را میپزد؟ اساسا زودپز درون خود فشار ناشی از بخار ایجاد میکند و این امر باعث میشود تا غذاها در دمایی بالاتر از دمای جوش آب قرار بگیرند. همین موضوع باعث میشود غذاها تا حدود ۷۰ درصد سریعتر پخته شوند و این کاهش زمان باعث کاهش مصرفی انرژی میشود. آزمایشها نشان میدهد مصرف انرژی در زودپزهای برقی ۴۰ درصد و در زودپزهای معمولی ۷۵ درصد کمتر از پختن در قابلمههای معمولی است. نباید فراموش کرد که این مصرف کمتر انرژی صرفهجویی در هزینهها را هم به همراه دارد.
پختوپز سالمتر:
پختوپز سالمتر
زودپزها نسبت به دیگر روشهای پخت سنتی آب کمتری برای پختن غذا لازم دارند و این موضوع باعث میشود ویتامینها و مواد معدنی غذا بیشتر حفظ شوند. همچنین ایزوله بودن زودپز و عدم تماس غذا با هوا از اکسید شدن مواد مغذی جلوگیری میکند. از سوی دیگر دمای بسیار بالایی که در زودپز ایجاد میشود باعث میشود اکثر باکتریها و ویروسها کشته شوند و به این ترتیب غذای سالمتری خواهید داشت.
حفظ طعم غذاها:
با توجه به اینکه فضای داخل زودپز کاملا بسته است، جلوی از بین رفتن رطوبت و طعم غذاها در فرآیند تبخیر را میگیرد و باعث میشود طعم طبیعی غذاها نسبتا حفظ شود. از سوی دیگر رطوبت غذا حفظ و از خشک شدن آن جلوگیری میشود. همچنین باعث میشود مثلا گوشت کاملا آبدار و لذیذ پخته شود.
۲. زودپز های برقی و معمولی چه تفاوتی با هم دارند؟
اولین تصمیمی که باید هنگام خرید زودپز بگیرید این است که یک زودپز معمولی میخواهید که روی شعله اجاق قرار میگیرد، یا یک زودپز برقی؟ هر دو نوع، غذا را در مدت زمان کوتاهتری نسبت به ظروف دیگر آماده میکنند اما تفاوتهای مهمی با هم دارند:
استفاده از زودپزهای برقی بهدلیل امکانات اتوماتیکی که دارند، راحتتر است. تایمر موجود در آنها به شما این اجازه را میدهد زمان مورد نیاز برای پخت غذایتان را مشخص کنید و دیگر نگران سوختن آن نباشید. همچنین این زودپزها دما و فشار بخار را بهطور خودکار تنظیم میکنند و دیگر لازم نیست نگران تنظیم دقیق شعله گاز باشید.
اما خودکار نبودن زودپزهای معمولی مزایایی هم دارد. مثلا میتوانید قبل از بستن درب زودپز، مواد غذایی را در آن سرخ کنید یا تفت بدهید که انجام این کار در زودپزهای برقی دردسر دارد. نکته دیگر اینکه زودپزهای معمولی زودتر به نقطهای میرسند که فشار بخار ایجاد میشود و به همین دلیل سرعت پختوپز بیشتری دارند. همچنین بازه میزان فشار بخار در آنها گستردهتر از زودپزهای برقی است و فشار بخار بیشتری هم میتوانند تولید کنند که این موضوع هم روی بیشتر بودن سرعت آنها اثرگذار است.
و اما نکته مهم دیگر اینکه زودپزهای معمولی دوام بیشتری هم دارند و سالها میتوانید بدون نگرانی از خراب شدنشان از آنها استفاده کنید.
۳. کدام نوع زودپز برای شما مناسبتر است؟
انتخاب میان زودپزهای معمولی و برقی به نیاز شما بستگی دارد. مسلما استفاده از نوع برقی سادهتر و راحتتر است و کافی است که چند دکمه بزنید و تنظیمات را انجام دهید و بدون نگرانی از سوختن غذا به کارهای دیگرتان بپردازید. چرا که به طور خودکار خاموش میشوند و حتی با استفاده از گرمکن غذا را تا موقع صرف آن برایتان گرم نگه میدارد. اما دیگر نمیتوانید روشهای ویژه خودتان را در روند پخت غذا اعمال کنید.
اما اگر میخواهید غذایتان را طبق سلیقه و با نظارت کامل خودتان درست کنید، به سراغ مدلهای معمولی بروید، چرا که میتوانید در تمام مراحل پخت دخالت داشته باشید. زودپزهای معمولی سایزهای متنوعتری هم دارند که برای خانوادههایی با جمعیت مختلف مناسب است. گنجایش آنها از ۴ لیتر تا ۲۲ لیتر متنوع است. این را هم فراموش نکنید که دوام زودپزهای معمولی به مراتب بیشتر است و همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم مصرف انرژی کمتری دارند.
۴. برای خرید زودپز چقدر باید هزینه کرد؟
زودپزهای موجود در بازار از حدود ۲۰۰ هزارتومان تا بیش از ۲ میلیون تومان تنوع قیمتی دارند. اما زودپزهای ارزانقیمت معایبی دارند که باید به آنها توجه داشته باشید. دقت کنید که نوع اتصال در و بدنه زودپز ایمنی کامل داشته باشد. زودپزهایی را انتخاب کنید که برای چفت شدن درشان مکانیزم باکیفیت و قابل اطمینانی طراحی کردهاند. برخی از آنها جنس مستحکمی ندارند و به راحتی آسیب میبینند. خروجی بخار آنها خوب طراحی نشده و بخار به طور بهینه از آن خارج نمیشود و بعضا صدای ناهنجاری از خود تولید میکنند. ممکن است طعم و بوی غذا را به خود بگیرند که این موضوع روی طعم غذاهای بعدی تاثیر منفی دارد.
۵. زودپز با چه اندازهای برای شما مناسب است؟
اندازه مناسب برای شما به تعداد نفراتی که برایشان غذا درست میکنید و تعدد استفادهتان از زودپز بستگی دارد. دقت داشته باشید مقدار گنجایشی که برای زودپزها اعلام میشود برابر با ظرفیت کامل آنهاست. اما در واقع برای پختن غذا میتوانید نصف یا نهایتا دو سوم از ظرفیت کامل آن را استفاده کنید. هرگز بیشتر از دو سوم ظرفیت زودپز را پر نکنید؛ از آنجایی که فرآیند پخت با جوش آمدن و قُل زدن همراه است ممکن است منجر به مسدود شدن خروجی بخار شود و خطر ایجاد کند. ظرفیتهای مختلف زودپزها را میتوان به شرح ذیل دستهبندی کرد:
زیر ۵ لیتر که برای افراد مجرد یا خانوادههای ۲ یا سه نفره مناسب است.
۵ تا ۷ لیتر که برای خانوادههای ۳ تا ۶ نفره گزینه خوبی است.
۷/۵ تا ۱۰ لیتر؛ اندازه ایدهآل برای خانوادههایی که بیش از ۶ نفر جمعیت دارند، یا افرادی که قصد دارند غذای بیشتری درست کنند و در فریزر نگه دارند.
بیشتر از ۱۰ لیتر؛ بیشترین ظرفیت زودپز که برای استفاده در مهمانیها مناسب است و میتوان برای بیش از ۱۵ نفر در آن غذا پخت.
۶. هنگام خرید زودپز به چه نکات دیگری باید توجه کرد؟
برای اینکه بهترین انتخاب را داشته باشید لازم است هنگام خرید زودپز به چند نکته دیگر هم توجه کنید:
بیشتر غذاهایی که برای پخت خوب آنها به زودپز نیاز دارید، در حالت بهینه لازم دارند که در فشار تا ۱۵pci ( یا حدود ۱۰۳ کیلو پاسکال) پخته شوند. پس بهتر است چک کنید زودپزی که میخواهید انتخاب کنید قابلیت تولید چنین فشار بخاری را داشته باشد. هر چقدر مقدار این فشار پایینتر باشد مدت زمان پخت افزایش مییابد.
برخی از زودپزها سبد بخارپز هم دارند. اگر غذاهایی درست میکنید که به بخارپز شدن نیاز دارند میتوانید هنگام خرید به این قابلیت هم توجه کنید.
اگر میخواهید یک زودپز بزرگ بخرید دقت کنید که دوطرف آن دسته داشته باشد. چرا که وقتی زودپز پر میشود وزن قابل توجهی خواهد داشت و حمل آن با یک دسته دشوار خواهد بود.
توصیه میکنیم سراغ زودپزهایی که ظرفشان پوشش نچسب دارد نروید! چرا که پوشش نچسب آنها زودتر از بدنهشان خراب میشود. از سوی دیگر در اکثر غذاهایی که میخواهید با زودپز بپزید پوشش نچسب چندان لازمتان نمیشود.
پختن بعضی از مواد غذایی ممکن است زمان زیادی لازم داشته باشد یا در بازه های زمانی مشخصی به علت مشغله ی کاری زمان کافی برای پخت غذا نداشته باشید. همین مسائل باعث به وجود آمدن زودپز شد. زودپز قابلمه ای است که به علت بسته بودن درب و افزایش فشار بخار غذای شما را در مدت زمان کوتاه تری آماده می کند و می تواند کیفیت غذای شما را تا حد زیادی حفظ کند. با وجود تنوع مدل ها و برندهای زودپز موجود در بازار ممکن است هنگام خرید از خودتان بپرسید زودپز کلیپسی خوبه یا دسته دار | کدام بهتره ؟
توصیه می کنم با من همراه باشید تا نکاتی که برای خرید یک زودپز استاندارد باید در نظر داشت را به شما بگویم و در انتهای متن شما را با یک فروشگاه اینترنتی معتبر برای خرید انواع زودپز آشنا کنم.
مروری بر تاریخچه ی ساخت اولین زودپز
احتمالا با دیدن زودپز از خودتان پرسیده اید که اولین زودپز به چه شکلی بود و چه کسی آن را اختراع کرد. مخترع زودپز دنیس پاپن فیزیکدان فرانسوی بود که در سال ۱۶۷۹ اولین زودپز را ساخت. بعد از آن زودپزهای کوچک آلومینیومی در سال ۱۹۱۵ با ابعاد کوچکتری ساخته شدند و برای پخت غذا و مصر در آشپزخانه ها روانه ی بازار شدند. این زودپزها به علت کاهش زمان پخت با استقبال خوبی مواجه شدند.
هر مایعی در دمای مشخصی شروع به جوشیدن می کند با افزایش فشار این دما افزایش پیدا می کند و با کاهش فشار این دما کاهش پیدا می کند. در اختراع زودپز از این قابلیت مایعات استفاده شده است تا زمان پخت غذا را با افزایش دمای پخت، کاهش دهند. استفاده از یک زودپز برای پخت غذا در ارتفاعات مناسب ترین انتخاب است چرا که دمای جوش آب در ارتفاعات کاهش پیدا می کند و زمان بیشتری برای پخت غذا صرف می شود.
زودپز کلیپسی خوبه یا دسته دار | کدام بهتره ؟
با توجه به این که این ظروف زمان پخت غذا را کاهش می داند در مدت زمان کوتاهی مورد توجه زیادی قرار گرفتند و افراد زیادی آن ها را خریدند تا برای پخت غذا با سرعت و کیفیت بیشتر از آن استفاده کنند. با این وجود استاندارد نبودن زودپزها می توانست خطرات زیادی را به همراه داشته باشد. به همین علت زودپزهای امروزی را بر اساس استانداردهای جهانی می سازند تا هیچ گونه خطری را ایجاد نکنند.
مزیت های استفاده از زودپز
انتخاب و خرید یک زودپز علاوه بر این که کمک می کند غذای خود را در مدت زمان کوتاه تری آماده کنید مزیت های دیگری نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهم کرد.
حفظ کیفیت مواد غذایی
با توجه به این که زودپز غذا را در فضایی بسته و در مدت زمانی کوتاه آماده می کند، تمامی ویتامین ها و مواد مغذی موجود در مواد غذایی را حفظ می کند. با خرید یک زودپز استاندارد می توانید غذاهایی کامل و سالم تر را آماده کنید.
کاهش زمان پخت غذا
با استفاده از زودپز می توانید زمان پخت را تا دو سوم کاهش دهید. با کاهش زمان پخت می توانید در زمان و هزینه ها صرفه جویی کنید. زندگی کردن در مکان هایی که فشار هوا کم است مانند مناطق کوهستانی زمان پخت غذا را افزایش می دهد. به همین علت توصیه می شود با خرید یک زودپز این زمان را کاهش دهید.
عدم ارتباط فضای داخلی زودپز با هوا (ایزوله بودن)
این ویژگی زودپزها کمک می کند بدون این که دمای محیط تغییر کند غذای خود را آماده کنید. ایزوله بودن فضای داخلی زودپز مانع از پخش شدن بوی غذا در فضای داخلی ساختمان می شود. زودپزهای امروزی سرو صدای زیادی ندارند و هنگام پخت غذا با آن ها آلودگی صوتی ایجاد نمی شود.
راهنمای خرید بهترین زودپز
زودپز کلیپسی خوبه یا دسته دار | کدام بهتره ؟ : قبل از این که بخواهید محصولی را برای خرید انتخاب کنید باید اطلاعات کافی در مورد آن به دست آورید. یکی از مواردی که هنگام خرید زودپز باید به آن توجه داشته باشید این است که طراحی درب و دسته های زودپز به چه شکلی باشد. قبل از خرید زودپز باید برای پرسش های زیر به ترتیب پاسخ مناسبی پیدا کنید:
این که زودپز کلیپسی خوبه یا دسته دار و کدام برند از زودپز از کیفیت بهتری برخوردار است، جنس بدنه ی زودپز باید به چه صورت باشد و این که از چه فروشگاهی زودپز مناسب را خریداری کنیم؟ شکل ظاهری و طراحی زودپز باید به گونه ای باشد که با سلیقه ی شما تناسب داشته باشد.
علاوه بر این باید زودپزی را خریداری کنید که ابعاد آن با تعداد نفراتی که قصد تهیه ی غذا برای آن ها را دارید تناسب داشته باشد. جنس بدنه ی زودپز باید به گونه ای باشد که علاوه بر مقاومت در برابر فشار ضخامت کافی داشته باشد و بتواند حرارت را به صورت یکنواختی به تمام قسمت های غذا برساند تا غذا به شکل یکنواختی پخته شود.
یکی از مواردی که هنگام خرید زودپز باید در نظر داشته باشید استاندارد بودن و ایمنی آن است. خوشبختانه زودپزهای امروزی استاندارد هستند و احتمال ترکیدن آن ها وجود ندارد اما در گذشته انفجار زودپز خسارت های زیادی به همراه داشت. زودپزی که فشار داخلی آن از ۱۵ کمتر باشد نمی تواند غذای شما را در مدت زمانی کوتاه آماده کند.
نظرات